Продукти:1 готов блат за торта/1 чаена чаша захар/1 лимон/Кората от 1 лимон/3 яйца /1 пакетче масло/200 грама бита сметана или сметана от спрей/300 грама круши

Приготвяне:Настържете кората на лимона. Изцедете сока. Разтопете маслото, добавете захарта, лимоновият сок и кората. Разбийте яйцата и постепенно ги добавете в топлата смес. Много внимателно, за да не се пресекат. Прехвърлете сместа в стъклена купа. Докато е топла я покрийте с домакинско фолио така, че да докосва повърхността, за да не се получи коричка. Сложете купата в хладилника. Може да използвате същия крем и за други сладкиши. Изрежете с помощта на стъклена чаша с подходяща големина кръгчета от блата. Сложете едно за основа. Покрийте го с лимоновия крем. Отгоре сложете нарязани ягоди. Отгоре сложете второ кръгче. Върху него бита сметана. Украсете с цяла или с нарязана ягода.