Продукти:2½ с. л. разтопено масло/2 с. л. захар/1 тортиля/1-1 ½ консерви с кайсии (в зависимост от големината им)/1 с. л. натрошени на едро лешници

Приготвяне:Сложете силиконова подложка в тава или я покрийте с алуминиево фолио (за по-лесно почистване). Сипете по 1 с. л. масло и захар в средата. Сложете тортилята върху тях и ги разнесете с нея така, че да намажете цялата и долна страна. Обърнете я.Отцедете кайсиите. Подредете ги върху тортилята. Поръсете ги с 1 с. л. захар и 1 ½ сл. масло.Печете около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.Междувременно, сложете сиропа от кайсиите да се сгъсти на котлона. Ще остане около 2-3 супени лъжици.Прехвърлете готовата тарта в подходяща чиния и я полейте със сиропа. Поръсете я с лешниците. Нарежете я и я сервирайте.