Продукти:1 чаена чаша прясно мляко или вода

щипка сол/1 супена лъжица захар/2 супени лъжици масло/2 чаши брашно /4 яйца

 

Приготвяне:Сложете млякото в дълбока тенджера на умерен котлон.Добавете солта, захарта и маслото, разбъркайте, за да се разтворят.След това добавете брашното, може наведнъж, но не преставайте да бъркате, за да не стане на неприятни буци.Оставете сместта за малко на котлона, за да се сгъсти тестото, трябва да има консистенцията на мек пластелин. След това го сложете в блендер и разбийтеза две минути, след това добавете яйцата. Разбърквайте, докато станат на хомогенна смес. Изсипете тестото в шприц. С негова помощ, оформете малки еклерчета, колкото за една хапка.За да улесните работата си, може да използвате готварска хартия, върху тавата, така няма да се наложи да я миете, ако правите по-голяма количество. Печете еклерите на умерена фурна до леко порозовяване.Когато изстинат, ги разрежете на две и ги напълнете със сладолед. Сервирайте веднага, за да не се разтопи сладоледа.